Index krize v ČR.
Úvod Hledání On-line hry On-line testy Odkazník Registrace Jak podpořit Blogovník Provozní podmínky Zásady ochrany osobních údajů
 



Návštěvy
Celkem:598361
Tento rok:46567
Měsíc:3726
Včera:211
Dnes:37
Online:11
počítadlo ALAWARE.CZ

Úvodní strana  Kuchařka on-line





Bloggerovy střapačky z žitné mouky a brambor

Dneska jsem si říkal, že upeču chleba, a začnu se odsekávat od dalších chapadel systému, kterými ovíjí moje trávící ústrojí. Ráno jsem se podíval na složení koupené vánočky a udělalo se mi nevolno. Tolik příměsí v těstě připomíná nějaký řízený chemický proces a ne vánočku pro krásné nedělní ráno. A jak je to s chlebem? Nedělám si iluze.

Bohužel jsem peon a musím pracovat. Samozřejmě, mohl bych si péct chleba, klidně každý den, ale kde na to vzít čas??? Každé vaření obnáší přípravu ve formě nákupu, studia, dále samotný proces kuchtění a následně velký kuchyňský úklid. Někdy se dokonce stane, že se náklady prodraží. Jak? Tuhle jsem koupil mouku, a byli v ní červi. Vyhodit. Mínus dvacet korun. Támhle jsem koupil moučkový cukr a lozili v něm brouci. Opět vyhodit. Dalších mínus dvacet korun. Někteří by to šli reklamovat. Nakašlat. Nemám čas ani náladu na to, abych chodil reklamovat zboží za dvacet korun! Příště si produkty od těchto výrobců (distributorů) jednoduše nekoupím!
kliknout a zobrazit celý článek.....
10.04.2016,20:37



Bloggerovy kynuté ovocné knedlíky

Včera jsem se dokopal k tomu, abych si večer na pátek připravil kynuté ovocné knedlíky. Příprava je poměrně jednoduchá, ale celkově to trvá dvě hodinky. Kdo má odvahu, do toho jít, může se řídit následujícím receptem.
kliknout a zobrazit celý článek.....
08.04.2016,06:39


Zeleninová bezmasá nivová rizotová kaše

Chvíli jsem váhal, jestli umístit tento recept na Blogovník, ale nakonec jsem povolil. O víkendu jsem se pokusil připravit rizoto a vznikla z toho velice chutná rizotová kaše :-). Lehce stravitelná, voňavá, sytá, příjemné intenzivní chuti a nevhodná pro malé děti.
kliknout a zobrazit celý článek.....
05.04.2016,17:23


Rozinkový mega mazanec

(aktualizováno 3.6.2017) Někteří kolegové mi tvrdí, že jsem houby kuchař, když mám na Blogovníku pár jídel. Když to zrekapituluji, on-line kuchařka Blogovníku obsahuje k dnešnímu dni 41 článků, toto je 42. článek. Něco kolem čtyřiceti receptů. Chtěl bych tyto kolegy ujistit, že nemíním polevit :-). A oni vědí, že nepolevím. Embargo uvalené na restaurace musí přetrvat dlouhé roky. A také přetrvá. Nikdy nezapomenu na drátek ve vepřovém řízku.

Tento článek vám tedy přináší recept na MEGA MAZANEC.
kliknout a zobrazit celý článek.....
02.04.2016,19:29


Nafučené pusinky

Při přípravě mazance mi zbyl bílek ze tří vajíček. Co s tím, vyhodit? Raději ne. Připravíme pusinky. Následující text vás tedy provede přípravou pusinek.
kliknout a zobrazit celý článek.....
02.04.2016,18:50


Lahodné žitné palačinky

Lze připravit palačinky ze žitné mouky (jemně pomleté)? Nebudou se trhat? Následující text vám prozradí, že to jde a navíc poví, jak na to.

Zítra je pátek. A osud mě začal tlačit do porušení embarga na restaurace. Jak jistě víte, už nějaký čas nechodím do restaurací na oběd. Je to z důvodu několika frustrujících příhod. Samozřejmě netvrdím, že všechny restaurace jsou špatné, ale je to jako se psem. Pokud ho kopne dítě, bude si na děti dávat pozor. A já si po drátku ve vepřovém řízku dávám pozor na jídla z restaurací.
kliknout a zobrazit celý článek.....
31.03.2016,18:53


Zapékané brambory pro peona

Podíval jsem se do ledničky, podíval jsem se do zásob a zjistil jsem, že tam toho moc není. Co uvařit? Český peon je chudý, málo placený, ale potřebuje jíst. Řešením může být připravit Zapékané brambory pro peona. Jak se to dělá, si řekneme v dalším textu.
kliknout a zobrazit celý článek.....
28.03.2016,11:15


Rýžové palačinky pro dobrodruhy

Rozmícháme vajíčka (vybereme případné skořápky :-)) a postupně smícháme mléko s rýžovou moukou. Žmolky nevzniknou, protože rýžová mouka neobsahuje lepek. Stačí jen pořádně míchat. Přiléváme mléko a mícháme (používám mixer, dřív jsem to vymíchával ručně). Přidáme špetku soli (mezi prsty), žádný cukr, můžeme trochu vanilkového cukru, a znovu zamícháme.
kliknout a zobrazit celý článek.....
20.03.2016,19:29


Jednoduchá sekaná jako od maminky

Po nákupu masového mlýnku Porkert č. 8 (recenzi můžete číst zde) jsme vytvořili svou první sekanou z vlastnoručně namletého masa. A jak na to? Dozvíte se v následujícím textu.
kliknout a zobrazit celý článek.....
20.03.2016,10:59


Recenze: Masový mechanický mlýnek Porkert č. 8

Maso, maso. Můj známý vegetarián by mi jistě opět sdělil, že s masem je spojeno takové množství problémů a potíží, že už raději dvacet let maso nejí. A poslední dobou se začínám přiklánět k názoru, že má pravdu. Nedávná zkušenost se zákeřným kouskem drátku v kusu vepřového řízku mě přivedla k radikální myšlence. Uvalit celoživotní embargo na obědy v restauracích. Právě tam jsem se s drátkem potkal a kupodivu se mi příhoda stala před svědkem. A kousat maso a v mase mít ostrý drátek, který člověk málem polkne... to je teda maso, ale spíš sado-maso!
kliknout a zobrazit celý článek.....
20.03.2016,09:56


Rýžový nákyp pro bloggera

Po několika letech jsem se dostal k tomu, abych vytvořil chutný rýžový nákyp. Teď, když jsem uvalil klatbu na všechny restaurace s jejich obědy, si musím vařit sám. A přiznávám, že si vařím rád. Jídlo je prověřené, vím, z čeho vařím, chutná mi to. Nyní jsem tedy zvolil rýžový nákyp. Není to jednoduché jídlo, jeho příprava je časově náročnější, ale ten požitek z pojídání pravého rýžového nákypu je VYNIKAJÍCÍ.
kliknout a zobrazit celý článek.....
13.03.2016,20:31


Týden č. 1: Stravování bez restaurace nebo jídelny

Mám za sebou první experimentální týden, kdy jsem si vystačil bez obědů z restaurací. Pokud neznáte příčiny, tak po špatných zkušenostech z restauračních obědů (naposledy to byl centimetrový ostrý drátek v řízku), jsem si začal vařit sám. Rád bych se totiž dožil důchodového věku, víte? A jaké jsou závěry z prvního týdne? Dozvíte se na následujících řádcích tohoto článku.
kliknout a zobrazit celý článek.....
13.03.2016,12:57


Slaný rýžový koláč

Z následujícího receptu, který jsem vyzkoušel, jsem trochu rozpačitý... Povedlo se to, nepovedlo se to? Musíte posoudit sami. Také uvítám radu do diskuse, zda jsem někde neudělal chybu a jak postupovat příště.
kliknout a zobrazit celý článek.....
12.03.2016,20:56


Tvarohový svěží koláč Květina z listového těsta

Válecí desku posypejte hladkou moukou, aby se vám nelepilo těsto. Plcněte na desku listové těsto a rozválejte na cca 2-3 mm tloušťku. Vyřezejte si obdélníky nebo čtverečky, do kterých budete dávat tvarohovou náplň.

Tvarohová náplň může být například jen tvaroh s moučkovým cukrem. Já jsem zvolil tvaroh (polotučný od Madety) s poměrně poctivou německou borůvkovou marmeládou Schwartau, kde je, narozdíl od mnoha českých podobných marmelád navíc mixovaných ultralevnými jablky, vysoký obsah borůvek 35 g na 100 g marmelády.
kliknout a zobrazit celý článek.....
12.03.2016,18:00


Pórková vajíčková pomazánka

Protože mám stále ještě spoustu domácích bramborových knedlíků, potřebuji je zítra s něčím sníst. Kolegyňky byly zvědavé, s jakou přílohou je sním. Tak tady je odpověď :-). Vytvořil jsem si chutnou pórkovou vajíčkovou pomazánku a zde je návod. Zároveň uvedu tip, jak si ohřát jídlo bez mikrovlnky a bez vařiče.
kliknout a zobrazit celý článek.....
07.03.2016,20:08


Bramborové knedlíky

V rámci odklonu od stravování v restauracích, kde jsem za 20 let nashromáždil spoustu negativních zkušeností, jsem se pustil do intenzivního vaření. Dnes jsem připravoval bramborové šulánky, a protože mi zbylo těsto, vytvořil jsem čtyři bramborové knedlíky.
kliknout a zobrazit celý článek.....
06.03.2016,20:28


Mrkvová polévka po blogovnicku

Přináším vám návod na jednoduchou a rychlou polévku lahodné chuti, kterou neopovrhne dospělý ani malé dítě. je to Mrkvová polévka po blogovnicku :-).
kliknout a zobrazit celý článek.....
03.04.2015,19:34


Vykašlat se na obědy v restauracích a vařit si obědy? Ano !!!

Jako pracující člověk mám (k podivu mých chlebodárců) potřebu téměř 20 let chodit někam na oběd. V polovině 90. let minulého století začaly hromadně krachovat veřejné jídelny, kde si mohl člověk koupit za pár korun dobré jídlo. Jedlo se většinou "na stojáka" a pochutnávali jsme si na guláši, svíčkové, vepřovém s rýží, zabíjačkových pochoutkách nebo jen na polévce. Obsluha byla rychlá, přímo na míru pracujícím peonům, kteří potřebovali dojít někam 100 m na oběd, pojíst a vrátit se zpět do firmy. V této zázračné době byla obědová přestávka placená a navíc se docházka ani tolik nesledovala. Lidé jedli v pohodě, měli čas. Žádný stres.
kliknout a zobrazit celý článek.....
12.10.2014,11:56


Slaný sýrový koláč z listového těsta

Slaný sýrový koláč lze použít i jako hlavní chod - oběd nebo vydatná večeře. Hodí se také do zaměstnání, kde zasupluje oběd. Lze ho jíst i po studenu, takže kdo nesnášíte mikrovlnky jako já, budete spokojení.
kliknout a zobrazit celý článek.....
04.10.2014,20:38


Mimozemský koláč s tvarohem

Dneska mi žena upekla. Byl jsem se podívat, co mi upekla a vypadalo to hodně divně. Prý je to koláč. Nicméně i moje žena nejprve pochybovala, jestli dopadlo všechno podle jejího receptu :-). V koláči jsou jakési červené kousky, celé kusy mají nazelenalou barvu. První to ochutnala manželka a až teprve potom jsem se obětoval já. Hmm... chutná docela dobře. A tak vám přináším následující postup k výrobě mimozemského koláče.
kliknout a zobrazit celý článek.....
15.09.2014,19:03


Vařené kuře s bramborem

Velice jednoduché a chutné jídlo. Navíc zdravé. Rozmražené a omyté kuře dáme vařit do většího hrnce (cca 1 - 2 l vody). Pořádně osolíme (zarovnaná kávová lžička soli). Vaříme asi 1,5 - 2 hodiny. Kuře může být i hodně rozvařené, nevadí. Zatím si oškrábeme brambory, očistíme, nakrájíme. Půlhodiny před ukončením přípravy kuřete brambory také dáme vařit a to do osolené a pokmínované vody.
kliknout a zobrazit celý článek.....
02.08.2013,06:45


Zapékané brambory po vojensku

Oloupejte brambory a nakrájejte na tenké plátky. Našlehejte čtyři vejce, silněji je posolte a popepřete podle zvyku. Vezměte zbytky salámu a pokrájejte. Přidejte a smíchejte s vejci. Vezměte klobásu, která zbyla třeba od večeře a na drobno pokrájejte.
kliknout a zobrazit celý článek.....
16.07.2013,20:31


Bramborák

Syrové brambory oloupeme a na jemno postrouháme. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř, majoránku a promícháme. Na struhadle postrouháme několik stroužků česneku. Vmícháme do směsi a syrovou směs ochutnáme na jazyku (nepolykáme). Pokud je potřeba, tak dosolíme nebo přidáme koření. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přilít mléko. Pokud je řídká, přidáme mouku nebo strouhanku.
kliknout a zobrazit celý článek.....
07.07.2013,08:05


Pohanková polévka

Mrkve a brambory oloupeme a nakrajíme na kousky, nasypeme do hrnce s vodou, přidáme pohanku a lžíci oleje. Vše vaříme doměkka, podle chuti možno přisolit a dochutit oblíbeným polévkovým kořením; já jsem s ohledem na roční dítě nesolila a polévka i tak chutnala celé rodině.
kliknout a zobrazit celý článek.....
17.06.2013,06:03


Bramborové lokše s povidly

Oloupeme brambory a klasicky uvaříme. Uvařené brambory podrtíme a smísíme s moukou. Můžeme přidat máslo. Vypracujeme těsto a přidáváme mouku tak dlouho, dokud se těsto bude lepit na prsty.

Z těsta vyválíme nebo prsty vytvarujeme tenké placičky (cca 5 - 8 mm), které pečeme na pánvi z obou stran za použití minimálního množství sádla, oleje nebo másla.
kliknout a zobrazit celý článek.....
16.06.2013,07:45


Počet vypsaných článků na stránce: 25 z celkem 70 článků.
1  2  3  
název a sídlo firmy: Josef Nádběla - ALAWARE IČ: 75811511,  sídlo: Moravská 617/18, Chropyně
Firma je zapsána do živnostenského rejstříku pod názvem 'Josef Nádběla', odkaz zde.
Jsme neplátci DPH.

Webový systém NÁDBĚLA WEB INFINITY 1.1.21D - Copyright Josef Nádběla - ALAWARE 2021 - Všechna práva vyhrazena.
CSS 3.0, PHP 5.4.20 STRICT (verze PHP na hostingu: 5.4.20), XHTML 1.0 Strict
Odladěno pro Internet Explorer 9-11; Mozilla Firefox 12-57; Opera 11,12; Google Chrome 20-34, Maxthon Cloud Browser v4.0.3.6000.
v